Salsmanians vzw

Gestart met het idee om het salsagebeuren in de Noorderkempen wat meer tot leven te brengen, begonnen Tim Van Den Broeck met toenmalige danspartner Mieke Vanuytven in 2005 salsalessen te geven in de “Beersehoeve” te Beerse. Onverwacht was het al vanaf de eerste les een succes. De zaal stond vol en het begin van onze vereniging was gemaakt.

Maar de “Beersehoeve” werd onverwacht gesloten (en afgebroken) in 2007 en we moesten op zoek naar een nieuwe zaal. We zijn dan verhuisd naar PC De Schrans waar onze vereniging uitgegroeid is tot een volwaardige vzw, die werd opgericht in 2009.

Door de jaren heen zijn er verschillende assistenten/assistentes gepasseerd, maar de kern is steeds gebleven: leuke, kwalitatieve danslessen, toegankelijk voor iedereen en met de vrijheid om een eigen stijl te ontwikkelen. Dit alles in een ongedwongen, ontspannen sfeer en met de nadruk op fun.

Door onze lessen en organisaties is onze vereniging uitgegroeid tot een begrip in de salsawereld, maar het idee is steeds gebleven: salsa in onze streek tot leven brengen.

Ondertussen staat Beerse op de salsakaart, onder andere door onze wekelijkse lessen en bijhorende organisaties, maar ook door onze ondertussen internationale salsaparty.be.

Kom kennis maken met onze club, aarzel niet om contact op te nemen.

Bestuur en vaste helpers:

Tim Van Den Broeck: voorzitter, penningmeester en lesgever

Ron Van Hasselt: secretaris, huis-DJ

Sedert de oprichting van de vzw Salsmanians in 2009 ben ik lid van de Raad van Bestuur en actief als secretaris. Vooral administratie, organisatie en communicatie behoren tot mijn takenpakket.
Ik werk maar al te graag mee aan het doel van onze vereniging om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met het salsadansen en te laten genieten van een geweldige en toffe sfeer tijdens en na onze lessen.

Zelf maakte ik pas als rijpe veertiger kennis met het salsadansen, een echte laatbloeier dus. Maar ik was direct verkocht aan deze dans, met de geweldig ritmische Latijns-Amerikaanse muziek die mij steeds een vakantiegevoel geeft. Door de jaren heen heb ik ook een mooie collectie salsa- en bachatamuziek verzameld, die ik maar al te graag deel met onze cursisten na de lessen en tijdens oefenavonden.

Wim van Meir: ondervoorzitter en lesgever

Wim Krols: bestuurslid

Sam, Werner Vercruyssen, Peter Deckx: bardienst.