Onze lesgevers

Tim Van Den Broeck

Gestart in 2001 met salsa, onder lichte druk van de toenmalige vriendin (bij Patrick en Karin van Latin Club te Turnhout en later in Ekeren) had ik nooit verwacht dat ik zo gebeten zou worden door het salsa-virus. Al snel was één avond les volgen en feestjes afschuimen niet meer genoeg en ging ik ook op zoek naar andere lessen.

Voor een heel lange periode heb ik dan ook op 3-4 plaatsen tegelijkertijd les gevolgd (Patrick Rosheuvel te Breda, Brian Libier & Mechteld Sterk Salsaddiction te Hasselt, Genk en Utrecht, Sergio Quasini te Turnhout, Sherrif bij Flam&Co te Mol, Didier & Dorine te Genk). Door deze stuk voor stuk geweldige maar totaal verschillende lesgevers, en uiteraard door het meer dan veelvuldige oefenen en gaan social dansen, heb ik een enorme bagage en ervaring opgebouwd. Daarbij kwamen nog de regelmatige bezoeken aan salsacongressen in binnen- en buitenland, workshops enz.

Door de jaren heen heb ik dan ook verschillende stijlen en dansen geleerd: salsa/mambo on1 on2, chachacha, bachata, merengue, kizomba, zouk. En ook het diploma “Leraar Carribische Dansen” van BULDO behaald, dus officieel gediplomeerd lesgever.

Salsa is en blijft uiteraard een van mijn grootste passies en door tijdsgebrek (of eerder het liever meer tijd besteden aan salsa) zijn sommige van de andere dansen wat verder weg geraakt. En nog steeds ben ik actief bezig om nog steeds verder te ontwikkelen en dynamisch te blijven om zo kwalitatieve lessen te kunnen blijven garanderen. Want stil staan is achteruit gaan! En een van de leuke dingen van salsa is net dat het eindeloos en zeer dynamischis. Elke lesgever heeft zijn inzichten, invloeden en manieren die dan weer leiden tot andere.

Door deze diversiteit ben ik dan ook de danser geworden die ik nu ben: een low-profile, technische, social danser met een eigen stijl die je niet kan beschrijven en elke week anders lijkt, die wil en kan dansen met iedereen en zich ook aanpast aan elke situatie, met een heel zachte maar toch duidelijke manier van leiden.

Dit komt uiteraard ook tot uiting in de lessen die ik geef: atypische figuren waarin de basis verwoven zit, met de nadruk op leiden en volgen, technisch maar zeker haalbaar tijdens het social dansen, en vooral veel fun!

Sanne Keijzer

Bijna 9 jaar geleden tijdens een reis door Peru en Ecuador heb ik mijn eerste salsapasjes gezet. Bij terugkomst startte ik met werken bij Salsa in Breda in de Grott.
Na een tijdje vanuit achter de bar te hebben gekeken naar de lessen moest ik zelf toch ook wel een pasje wagen. Met als gevolg dat ook ik getroffen werd door het salsavirus!

Al snel volgde ik lessen bij ShelinaSalsa , Brian Libier & Mechteld Sterk en MamboMike. Om mezelf uit te dagen en iets te doen wat ik eigenlijk niet durfde waagde ik de sprong om showtraining te gaan volgen en vervolgens op te treden met PuraSalsa (Raul & Shelina) en later ook met Salsaddiction Burlicious van Mechteld Sterk.

Van een keer proberen, naar heel fanatiek dansen, naar doorgroeien in assisteren en lesgeven samen met verscheidene topdansers en docenten; Patrick Rosheuvel, MamboMike en Vincent Wijnen Riems.

Zelf in een showteam dansen en eigen showteams trainen, allemaal super ervaringen waarvan ik heel veel geleerd heb en die ook hebben bijgedragen aan het creëren van mijn eigen stijl in dansen en lesgeven.

Toen ik in 2013 de vraag kreeg om mijn passie ook over te komen brengen in Beerse was er geen twijfel mogelijk. Tot op heden geef ik dan ook nog steeds met veel plezier en passie les bij de Salsmanians.

Naast de salsa heb ik over de jaren heen natuurlijk ook de nodige dansjes en lessen gevolgd in Bachata, Chachacha, Mambo on 2, Salsa Cubano, Zouk en Merengue.
Van feestjes in binnen en buitenland naar congressen en workshops van werelddansers.

Als kers op de taart heb ik mijn eigen bedrijfje opgestart : Passion ! for Salsa
Met als doel het organiseren van Salsa en Bachata feesten, geven van workshops en ladystyling cursussen. Om daarmee mijn passie nog meer uit te kunnen dragen!

Mijn stijl ?

Natural styling gecombineerd met een flinke vleug sensualiteit en vrouwelijkheid.

Mijn stijl van lesgeven?

Vol passie, uitdaging en humor. Samen gaan we knallen en vooral heel belangrijk plezier hebben!

“Dance because you like it and express that. Do your own thing and DARE TO DANCE”

Wim van Meir

Ik heb er lang over nagedacht om te starten met salsa te dansen. Mijn eerste danspasjes heb ik gezet bij de Salsmanians. Sinds het moment dat ik begonnen ben is de zin in dansen alleen maar groter geworden.

Ondertussen ben ik ook al eens gaan proeven van de lessen bij andere clubs. Maar bij de Salsmanians ben ik blijven plakken. De sfeer op en naast de vloer en de manier van lesgeven spraken mij het meeste aan.

In 2016 is mij de vraag gesteld om te helpen lesgeven. Hierover heb ik niet lang moeten nadenken. Cursisten iets nieuws aanleren blijft een leuke uitdaging waar ik tot op vandaag mee bezig ben.

Plezier in het dansen is het belangrijkste!